مهمترین قطعه آب بندی در موتور ماشین، واشر سرسیلندر است. جنس آن از آلیاژ های فولادی و مقاوم در برابر حرارت، ضربات و فشار زیاد می باشد. این قطعه برای عایق بندی موتور خودرو و سر سیلندر به کار می رود. واشر سرسیلندر قطعهای است که بین سرسیلندر و بلوکه آن قرار میگیرد. این قطعه شبیه بهیک صفحه است. در سطح آن سوراخهایی وجود دارد. تعداد سوراخهای روی واشر نیز برابر با تعداد پیستونهای موتور است. فولاد، مس و پنبه نسوز رایجترین متریال مورد استفاده برای تولید این قطعه در خودروهای مختلف هستند.
وظایف واشر سرسیلندر
- حفظ فشار درون سیلندر در محدوده بهینه برای جلوگیری از افت راندمان موتور
- تعیین مسیر گردش آب و روغن موتور برای خنککاری و روانکاری
- جلوگیری از مخلوط شدن آب و روغن موتور
- جلوگیری از خارج شدن گازهای احتراق از سر سیلندر
دلایل سوختن واشر سرسیلندر
– جنس نامرغوب
– کم بودن آب در رادیاتور ماشین
-رسوب رادیاتور خودرو
-مسدود شدن مسیرهای آب درون موتور
-رانندگی طولانی پر ترافیک
– بروز مشکل در ترموستات خودرو
علائم سوختن واشر سرسیلندر
- وجود آب در سر پیستونها
- گرم شدن بیش از اندازه موتور که دلیل مستقیم با آب رادیاتور و کمبود آن دارد.
- خارج شدن بخارآب از اگزوز خودرو.
- تغییر رنگ روغن موتور به رنگ شیری.
- کم شدن توان خودرو و نداشتن نیروی کافی
- خارج شدن دود سفید از اگزوز در ابتدای روشن کردن ماشین
- خارج شدن دود آبی رنگ از اگزوز
- کم شدن آب رادیاتور و کم شدن روغن
در ابتدا شاهد نیم سوز شدن واشر سر سیلندر خواهید بود. در اثر این اتفاق، دمای موتور بیش از حد افزایش پیدا میکند. حتی ممکن است که با یکبار استارت زدن، ماشین روشن نشود. پیشنهاد میکنیم که در حین رانندگی حتما به آمپر آب خودرو توجه کنید. هرچه آمپر روی عدد بالاتر قرار بگیرد، نشاندهنده آن است که واشر سر سیلندر در معرض فشار و دمای بالاتری قرار دارد.
خطرات سوختن واشر سرسیلندر خودرو چیست؟
با ماشینی که واشر سرسیلندر آن سوخته است رانندگی نکنید. هنگامی که این قطعه آسیب میبیند، آب بندی سیلندر کاملا از بین میرود. این اتفاق تبعاتی را بهدنبال دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آب وارد محفظه سیلندر میش.ود با سوخت ترکیب میشود. در نتیجه کیفیت سوخت و قدرت موتور کاهش مییابد.
- آب و روغن موتور با یکدیگر مخلوط میشوند و غلظت روغن برای روانکاری قطعات موتور کاهش پیدا میکند.
کاهش غلظت روغن، باعث میشود که روانکاری قطعات موتور بهدرستی صورت نگیرد. در نتیجه احتمال داغ شدن و آسیب دیدن قطعات متحرک مانند پیستون، یاتاقان، میل لنگ و … در موتور افزایش پیدا میکند. منظور ما از خسارتهای سنگین که در ابتدای مقاله ذکر کردیم، دقیقا آسیب دیدن همین قطعات است.
واشر سرسیلندر به صورت لحظه ای نمیسوزد. وقتی نشانگر دمای آب تا روی خط قرمز بالا بیاید از نشانه های خرابی آن است.
جلوگیری از سوختن واشر سرسیلندر
بالا رفتن بیش از حد دمای موتور اصلیترین علت آن است. از وجود آب و روغن کافی در خودرو اطمینان حاصل کنید. همچنین برای جلوگیری از کاهش کیفیت روغن، پیشنهاد میکنیم هر 5 هزار کیلومتر یکبار آن را تعویض کنید.
هفتهای دو بار آب خودرو را چک کنید تا در صورت نیاز، آب اضافه کنید. استفاده از ضدیخ را بههمراه آب ماشین جدی بگیرید. ضدیخ بهخصوص در تابستان نقش مهمی در جلوگیری از داغ شدن موتور خودرو ایفا میکند.
عملکرد صحیح رادیاتور را مد نظر قرار دهید. در فواصل زمان مختلف رادیاتور را کنترل کنید تا در صورت گرفتگی منافذ و لولههای آن، مشکل را برطرف کنید. همچنین سلامت فن و ترموستات خودرو را چک کنید. واتر پمپ نیز که مسئول هدایت آب بهسمت موتور است باید حتما سالم باشد.
در این مقاله دلایل و نشانههای سوختن واشر سر سیلندر خودرو را بررسی کردیم. حتما موضوع واشر زدن ماشین را جدی بگیرید. تا مجبور بهصرف هزینههای هنگفت برای تعمیر موتور خودرو نشوید.
برای اطلاع از محصولات پاینده روی لینک زیر کلیک کنید: