- میتسوبیشی ای اس ایکس (ASX)
- میتسوبیشی اوتلندر (OUTLANDER)
- میتسوبیشی لنسر (LANCER)
- میتسوبیشی پاژرو یا پاجرو (PAJERO)
- میتسوبیشی گالانت (GALANT)
- میتسوبیشی میراژ (MIRAJE)
- میتسوبیشی وانت (L200)
- میتسوبیشی ون (L300)
- میتسوبیشی اکلیپس (ECLIPSE)
- میتسوبیشی کلت (COLT)
- میتسوبیشی ناتیوا (NATIVA)
- میتسوبیشی مگنا (MAGNA)
- میتسوبیشی گرندیس (GRANDIS)
- میتسوبیشی زیگما (SIGMA)
هیوندای از اولین ها در ساخت خودروی دوستدار محیط زیست ( قسمت اول )
هیوندای، سی مین سال استفاده از نوآوریهای دوستدار محیط زیست را گرامی داشت
هیوندای، این کمپانی خودروسازی کره ای، که اولین خودروی برقی اش (EV) را در سال 1990 تولید و اولین خودروی الکتریکی پیل سوختی (FCEV) را در سال 2000 تولید نمود، یکی از اولین های صنعت خودروسازی است که تولید خودروی سوخت جایگزین و دوست دار محیط زیست را به تولید انبوه رساند. امروز، در حالی که بیش از سه چهارم محصولات این کمپانی نسخه های الکتریکی دارند و طیف وسیع و متنوعی از پیشرانه های الکتریکی بازار را تامین می کند، سی مین سال تولیدات دوستدار محیط زیستش را گرامی می دارد.
هیوندای در راستای تلاش برای ساخت آینده ای پاک تر، سالم تر و پایدارتر قصد دارد تا سال 2025، یکی از سه تولید کننده خودروهای برقی جهان باشد.
دهه 1990 – توسعه اولین خودروی برقی EV هیوندای
اولین خودروی تمام برقی هیوندای، سوناتای الکتریکی بود که در 1991 رونمایی شد. کانسپت اصلی همان سوناتا بود با این تفاوت که باتری سربی-اسیدی داشت که تا 70 کیلومتر با حداکثر سرعت 60 کیلومتر بر ساعت را تامین می کرد.
Hyundai Sonata EV
از آن سال به بعد هیوندای تولید خودروهای الکتریکی اش را توسعه داد. در 1992، نسخه برقی اکسل Excel را تولید کرد که تا 100 کیلومتر با حداکثر سرعت 100 کیلومتر بر ساعت عمل میکرد. در 1993، دومین نسخه سوناتای برقی را تولید نمود که با حداکثر سرعت 120 کیلومتر بر ساعت میتوانست سوخت تا 140 کیلومتر را تامین کند. سپس در 1994، نسخه برقی اسکوپ Scoupe تولید شد که مشخصات باتری اش مشابه همان سوناتای سال قبلش بود.
Hyundai Scoupe EV
هیوندای طی مطالعات و آزمایشات گسترده ای که در مرکز تحقیقاتی نامیانگ در کره جنوبی به سال 1995 تاسیس کرد، به دنبال بسط و تکامل تکنولوژی خودروهای برقی خود بود. از اولین خروجی های این مرکز تحقیقاتی می توان به استفاده از تکنولوژی باتری نیکل- فلز هیدرید در کانسپت خودروی اکسنت برقی Accent EV بود. این خودرو می توانست با حداکثر سرعت 140 کیلومتر بر ساعت، تا 390 کیلومتر براند.
Hyundai Accent EV
در همین زمان هیوندای در حال مطالعه و تولید اولین خودروی هیبریدی بود که در نهایت منجر به رونمایی از کانسپت FGV-1 در نمایشگاه خودروی سئول در 1995 شد.
دهه اول هزاره سوم میلادی، پیشرفت ها در زمینه تکنولوژی سلول سوختی fuel cell
از سال 2000، دغدغه های حفظ محیط زیست کم کم آغاز به اوج گرفتن کرد. هیوندای از سال 1998 تحقیقاتش را بر خودروهای پیل سوختی آغاز کرد تا در نهایت در سال 2000 از اولین پروتوتایپش که کانسپت سانتافه برقی پیل سوختی بود رونمایی کرد. اولین خودروی پیل سوختی با مخزن هیدروژنی 350 بار، به پیل سوخت 75 کیلووات مجهز بود که انرژی لازم برای حداکثر 230 کیلومتر را براحتی تامین می کرد. با اینکه این اعداد و ارقام برای آن زمان قابل توجهند، اما نشان می دهند که به دلیل کمبود زیرساخت های لازم برای خودروهای سوخت هیدروژنی، امکان تولید انبوه پیل سوختی ها مقدور نبوده است.
در نمایشگاه ژنو سال 2004، هیوندای نسل دوم خودروهای پیل سوختی خود را با توسان Tucson FCEV معرفی کرد که از باتری جدید لیتیوم پلیمر برخوردار بود. همین مقطع باز پیشرفت شایان توجهی برای این کمپانی به حساب می آمد. زیرا پیل سوخت 80 کیلوواتی می توانست نیروی تا 300 کیلومتر را تامین نماید. این امر با تعبیه مخزن هیدروژنی 152 لیتری امکانپذیر شد.
ادامه دارد…
منبع: هیوندای نیوز